Tuesday, October 11, 2022

IKEA Adventskalender 2022Varje år ett par månader innan Jul säljer IKEA adventskalender för 79 kr styck. I år höjdes priset till 89 kr styck. I den finns det massa godis och två värdekort på 50 kr var, totalt 100 kr. Jag köpte 4 kalendrar i helgen då det brukar vara slutsålda rätt fort. Kostnad -356 kr och värdekort +400 kr. Antingen kan man använda presentkort själv eller ge bort som present till någon annan.

Det betyder att jag fick en massa godis helt gratis samt 44 kr. Visst låter de som en förlust affär för IKEA? Egentligen inte. Som jag ser det är det många som är positiva kring idén och sprider positiv marknadsföring. Berättar för sina vänner, familj och skriver på sina bloggar. Fler och fler köper adventskalender. 

Värdekort kan användas endast mellan 1 januari och 28 februari (det var 1 månad längre förra året) och endast 100 kr per köptillfälle. Många säkert tappar bort eller glömmer att de har värdekortet. Många kanske struntar i den eller inte behöver något från IKEA och kortet blir sedan ogiltig. De andra som jag kommer säkert till varuhuset och spenderar mycket mer än de har värdekort för. Sedan blir man hungrig och äter lite i restaurangen med. IKEA tjänar på adventskalender även om det låter som en förlustaffär. Även vi som använder värdekortet tjänar på det. Det är win-win för båda, även win för folk som inte använder sina värdekort. Godis är faktiskt goda och definitivt värda 89 kr.

Till och med IKEA fick se över sitt erbjudande och gjorde det sämre för oss som konsumenter jämfört mot förra året. Fortfarande en bra deal, men ändå, surt att det utvecklas åt det hållet och snabbt. Vad är det som kommer näst? En Julgran för 500 spänn? Du når VINTERSAGA Julkalender via länken.

Vi köper ofta något på IKEA, det finns alltid något som man behöver, antingen byta ut något gammalt eller det saknas något till våra småprojekt hemma. Dom har ju förutom möbler en massa leksaker (som vår hund älskar), batterier och lampor, juldekorationer och så vidare. Sen kan man köpa lite mat och godis där och besöka fynd avdelning. Känner du någon som jobbar där kan du även få en personalrabatt. Hur tänker ni? Kommer ni köpa något på IKEA närmaste tiden? Brukar ni köpa julkalender varje år?

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment