Sunday, October 16, 2022

Swedbank höjer priset på tjänster med 33%Swedbank siktar på att höja priserna rejält för vissa tjänster. Det rapporterar Dagens industri, Di.

Swedbanks Mastercard-kunder får en höjning från 175 till 300 kronor per år och priset för internetbanken höjs från 275 till 300 kronor. Kunder som redan använder paketlösningar, så kallade nyckelkunder, slipper undan höjningen. Exakt hur stor del av kundstocken som höjningarna berör är oklart.

Swedbanks presschef Ralf Bagner uppger i en kommentar för affärstidningen att bolaget genom prisjusteringen närmar sig sina konkurrenter i prisbild. Han uppger också att det är den första prisjusteringen som genomförs på många år och att kunderna kan välja olika paket och på så vis slippa prishöjningarna.

När man läser nyheter så står det såklart monsterhöjning, extrema priser och oväntat höjning från banken. Tar man fram en miniräknare så ser man att en höjning för dessa två fall är bara 12,5 kronor per månad! Det låter logiskt med en liten höjning eftersom priserna stod stilla i flera år nu.

Å andra sidan är det tråkigt med en höjning på internetbanken och kort. Men ärligt talat, vem passar inte på och höjer priset nu när alla höjer priser? Det som jag inte väntar på är en höjning på tjänster som man anlitar. Det brukar kosta runt 600 kr i timmen för elektriker, rörmokare och bilmekaniker. Det har länge varit dessa priser, tänk om dom tar 800 kr i timmen nästa år? Det känns fort när man anlitar dom för en längre projekt. 

Varför investerar jag i aktier och inte klockor, guld eller tavlor? Ingen av dessa tre skapar något, enda dom gör är att dom ligger/hänger och dammar hemma. Tjuvar vill också åt dom. När man investerar så är pengarna säkra, dom aktier som man investerar i är ju en del av bolaget. När bolaget som Swedbank höjer priser, då är det bra, du som äger aktier kommer att se bättre kvartalsrapporter och högre utdelningar av vinsten. Enkelt.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Anonymous16 October

  Går ju alltid välja exempelvis LF och skaffa egna kort om man hellre vill betala 0 kr.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oftast vill folk inte byta, allt på samma ställe är ändå smidigt.

   Delete