Monday, October 31, 2022

Bloggen slår rekord, det kan du ocksåPrecis som jag trodde förra månaden så har bloggen levererat nya rekord i antal besök både per dag och månad. Totalt blev det 24 200 besök under oktober! Det beror dels på att jag skrev dagliga inlägg istället för varannan dag och dels på grund av börsnedgång och kollaps mer eller mindre i vissa aktier. Det ville många läsa mer om. Det har även tillkommit några nya börsintresserade som valt att följa mig.

I början av året hade jag endast 400 besök i snitt per dag och det rörde sig inte alls uppåt, men nu ser det mycket bättre ut. Nästan det dubbla! Vill du också öka dina besökare på din blogg eller hemsida så gäller det att lägga ner ännu mer tid. Du ska ha lockande rubriker, skriva om det som är relevant med en personlig vinkel, ingen vill läsa samma sak om och om igen samt du ska vara aktiv på sociala medier.

Statistik under månaden visar att mest lästa inlägg var Börsen kommer snart vända, fortsätt köpa. Det tror jag fortfarande, det är nog enstaka månader kvar av fortsatt oro, men sen! Hälften av besökare tittar på bloggen via mobilen, hälften via dator eller surfplatta. 80% av besökare är från Sverige, 10% är från Danmark och resterande är blandat, US, Norge, Lettland, Tyskland, Spanien, Portugal och Ryssland. Visst är det kul med statistik?

Intäkter har ökat något mot förra månaden, nu är det över 600 kr för oktober. För augusti - september var snittet på 480 kr. Varför får jag pengarna och hur kan jag få mer? Jag har ett par stycken annonser på bloggen som ger mig några kronor vid varje klick. Det funkar så att företag betalar Google för att vara med i Google annonser (AdSense). När jag kopplar annons på min blogg så får jag en liten del av det från Google istället. Vill ni stötta bloggen så tryck på annonser som visas, ni behöver inte köpa något om ni inte vill. Vid varje köp får jag några procent från köpbeloppet från Google.

Se även över din hemsida, det syns tydligt på dom som uppdaterar bloggen ofta och har relevant information och dom som har blogg bara för att. Vissa bloggare har väldigt dåliga hemsidor och vissa har väldigt dåliga bilder och bakgrund. Det ska vara antingen enkelt eller proffsigt. 

Precis som alla säger så tar det tid att bygga upp följare. Både på bloggar och Youtube. Man ska fortsätta göra sitt, ge värde till läsare eller tittare och ha det lite personligt och unikt. Varför ska man följa dig och inte någon annan? Vilka erfarenheter har du? Vill du ha feedback eller fler tips så hojta, var inte blyg.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Anonymous31 October

  Bra jobbat.
  Har vurmat för Energi på din sida.
  Ser på Avanza att det har ej tillkommit fler ägare i typ Chevron.
  Vinst i 3 kvartal 100 miljarder.

  AMC och totalt ukända bolag ökar kraftigt.
  Och dessa tjänar inga pengar...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Titta inte på antalet nya ägare, den stora massan brukar ofta ha fel, titta på telia, sbb, hm, sas osv. Kör din egen race istället, brukar vara bättre.

   Delete