Wednesday, October 19, 2022

Börsen kommer snart vända, fortsätt köpaGrattis! Du har klarat nästan 10 månader av börskrasch! Några månader till så vänder det! Statistiken visar att dessa stora nedgångar varar i ungefär 15 månader, det kan vara kortare, det kan vara längre, men ungefär. Tiden går fort oavsett! Och då kommer du som köpt aktier och fonder senaste året få en extremt bra avkastning på dina investeringar. Har du köpt i dom värsta av dagarna och mest utbombade kvalitets aktier kommer du se det du aldrig sett innan.

Det är vanligt och helt normalt att börsen som helhet når nya all time highs. I stort sett hela tiden. Det är normal läge eftersom bolagen växer och börsen värderas högre och högre. Ditt kommer vi igen, frågan är inte om men när. Aktierna som har halverats kommer tillbaka till sina all time highs. Kanske inte 2023, kanske inte ens 2024 eller 2025. Riktigt bra bolag kommer tillbaka till nya höjder. 

Om en aktie fallit -50% kommer den gå upp 100% från botten för att nå samma pris igen. Tänk dig, dom pengarna du lägger nu i börsnedgången kan dubblas i värde på några år. Inte ens professionella investerare lyckas med det. Ungefär 15% per år satsar dom på. Vi har just nu ett riktigt bra tillfälle att köpa fina bolag till halva priset. Inte alla, men många av dom. Dom flesta bolag på börsen är värda mycket mer än aktiekursen säger just nu.

Börsen kommer snart vända, det är ett faktum. Många bolag har blivit blankade, dom måste återköpa aktier någon gång, många bolag har gått ner -50% eller mer, med dom kassaflöden som vissa bolag har är dom riktigt billiga. Även USA har många extremt fina bolag som har halverats i kurs, dom kommer stå kvar och leverera fina vinster framöver också, ibland mindre, ibland mer. Att ha pengarna under madrassen är en dålig idé. Köpkraften minskar, varje månad.

Människor anpassar sig väldigt, väldigt fort. Har du 5 000 kr i extra kostnader varje månad, är det lite du kan göra åt. Alla anpassar sig. Det finns saker som vi inte kan göra något åt, bensinpriset, elpriser, vart vi bor och så vidare. Det krävs drastiska beslut att ändra på det och människor vill inte ändra saker som någorlunda fungerar. Vi helt enkelt anpassar oss till världen vi lever i. Vissa klagar mer andra lite mindre. Det kommer bli ganska bra framöver, det är ett faktum. Du vill väl inte missa tåget?

Två Månadslöner

8 comments:

 1. Tack! Lite uppmuntran är vad som behövs nu när höstrusket är här och man har prövat sin tro på allsmäktiga Börsen i 10 månader.

  Om några år tror jag som du att man är nöjd med att ha investerat sig genom krisen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis, det finns mycket fynd där ute och konstigt nog mycket övervärderat också.

   Delete
 2. Anonymous19 October

  Exakt, skönt med lite positiva tongångar :-).

  Ha en fin dag!

  Mvh Louise

  ReplyDelete
 3. Anonymous19 October

  Vill ej skryta.
  Är pluss i år.
  Mycket US dollar Oljebolag.
  Ren tur att jag kastade om portföljen för 1 år sen.
  Blev förbannad på elbilar och Greta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad ska du göra när återhämtning kommer?

   Delete
  2. Anonymous19 October

   Jag har mycket svårt med att sälja av mina U S vinnare Chevron och Devon Energy Corp 177 % på 1 år.
   Har aldrig i mitt aktieliv ägt sådan en vinnare.

   Då har jag ägt Holmen och Swedish Match i 15 år.

   Jag förlorade stora pengar i Northland Resources konkurs 2014. Den var tuff.

   Läser mycket på Yahoo finance och följer Warren Buffet.

   Delete
 4. Trevligt att få läsa lite glada tillrop! :-)

  ReplyDelete