Saturday, April 4, 2020

Aktieböcker att läsaAktieböcker är enkla att läsa, kan vara en bra present till nästan alla oavsett ålder och det bästa av allt är att du får kunskap som man inte får i skolan. Alla kan bli miljonärer, det enda som man behöver är vilja, motivation och tålamod.


Inlägget är reklam för Adlibris och innehåller annonslänkar

Så här blir du miljonär i hängmattan är den första boken jag läst. En liten bok med enkla råd och tips om hur du kan bli miljonär utan att anstränga dig. Många tror att aktier och fonder är komplicerad område och man kan förlora alla sina pengar. Banker och finansinstitut tar gärna hand om dina pengar och placerar åt dig, såklart med höga avgifter. Det är precis det man inte ska göra!

Med egna beslut och långsiktig sparande kan du till och med göra bättre placeringar än fondförvaltare. Egentligen det enda man behöver göra är att spara ungefär 10% av sin inkomst varje månad i en aktiefond med låg avgift. Själv har jag valt SPP Aktiefond USA och den kostar 0,2% per år (låg avgift) och fonden investerar i över 500 största bolag i USA. Kan 500 bolag gå i konkurs? Nej. Även om vi har tredje världskriget så ändå överlever många av dessa bolag. Historisk har USA gått upp med i snitt 10% om året. Vissa år mycket mer, vissa år på minus. Därför ska man placera på lång sikt. Kostar 55 kr på Adlibris.En annan bok som jag läst i början av min sparande var Bli rik och fri med aktier. Två veteraner har berättat sina historier hur det lyckades spara ihop rejäla belopp genom att investera på aktiemarknaden. I boken finns det massor med spartips på ett sätt som alla kan förstå. Det viktiga är att inte vänta på en bra tillfälle, det viktiga är att börja spara. Bästa dagen att börja spara har varit igår, näst bästa är idag. Kostar 249 kr på Adlibris.Vägen till din första miljon är en annan bok som jag varmt rekommenderar för att läsa i sommar. Att kunna bygga en egen pengamaskin som växer med åren kan alla göra. Det som krävs är intresse och stark drivkraft efter ekonomisk frihet och oberoende. Samma gäller även här, att börja spara tidigt i aktier och aktiefonder. Ränta på ränta är världens åttonde underverk, den som förstår den kan bli väldigt rik. Kostar 55 kr på Adlibris.

Jag rekommenderar er att läsa så många aktieböcker som möjligt för att få förståelse om aktiemarknaden. Det finns många olika strategier och alla investerare är olika och tar olika höga risker. Välj den stil som du känner dig trygg med. Att lyssna och titta på hur andra gör är alltid bra, men gör alltid din egen analys. Det är dina pengar som du investerar så det är viktigt att du kan sova gott om nätterna. Börja smått så kommer du lära dig massor på vägen till din första miljon. Bra saker tar tid, ha inte bråttom.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment