Saturday, April 25, 2020

Castellum rapport Q1 2020Efter att aktiekursen gick upp under fredagen med 7,51% så är Castellum min största innehav i portföljen idag och utgör ungefär 12% av portföljvärdet. Carnegie analys rekommenderar köp med riktkurs på 175 kr. Idag är en aktie värd 164 kr.

Nettoomsättning 1 476 Mkr (1 433 Mkr)
Resultat 482 Mkr (1 341 Mkr)
Resultat per aktie 1,76 kr (4,91 kr)

Castellum har en trygg portfölj där hälften av fastigheter består av kontor och en fjärdedel av samhällsfastigheter (statliga myndigheter) som utgör en trygg bas i form av långa hyreskontrakt. Resterande 25% utgörs av lager, handel, mark och industri. Tittar vi på de handelsbolag som har blivit stängda under corona krisen så utgör den delen 7% av portföljen. I dessa 7% ingår även bilhandlare och livsmedel, så bolaget påverkas väldigt lite av corona.

Endast 4% kunder av portföljen har fått särskilda överenskommelser på grund av de har blivit drabbade av corona. Kunden betalar då hälften av hyressumma och staten står för resterande belopp. Hur det kommer fungera i praktiken är det fortfarande oklart.

Alla projekt framåt går enligt plan utan någon större påverkan på bolaget. Castellum står finansiellt starkt med cirka 14 miljarder kronor och är säkra på att de kommer kunna hantera krisen framåt. Långsiktig substansvärde på aktien är 193 kr. 

Mina tankar kring bolaget är bara positiva. Har lyssnat på VD via webben när rapporten släpptes och det lät väldigt bra. Bolaget är stark, har många pågående projekt bland annat huvudkontor till E.ON, Domstolsverket, Säve Flygplats, Logistikpark i Göteborg som ska ha en årlig elproduktion på cirka 3,3 GWk (motsvarar 660 villors elkonsumtion per år). Castellum rankas även som mest jämställda bolaget av 600 börsnoterade bolag där 50% av styrelsen är kvinnor. Det finns även ett mål att fram till 2030 uppnå 100% klimat neutralitet. Ett superfin bolag med goda framtidutsikter och låg risk. Jag är nöjd med utvecklingen!

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Jag gillar att vi har många bolag gemensamt, så kan jag bara gå in här och läsa om dem. Nu för både BillerudKorsnäs, SCA och Castellum :-). Tack!

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww! Roligt att höra Louise! Ha en solig och varm söndag!

   Delete
 2. Fint bolag att ha som största innehav :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är många som gör det, kanske inte helt dumt :) Ser fram emot höjd utdelning nästa år igen :)

   Delete