Monday, April 6, 2020

Att lära sig nya saker



Jag älskar att lära mig nya saker och idag har jag lärt mig att fälla träd! Oavsett hur mycket man läser på nätet och hur många Youtube videos man tittar på, den riktiga lärdomen kommer från praktiskt arbete.

Samma gäller allting, minns du när du pluggade till körkortet? Oavsett hur mycket man pluggar, det går inte att läsa sig till om hur man kör bil. Man måste vara på gatorna och prova, våga och se den verkliga resultatet om man är bra på det eller inte.

Även på börsen gäller samma sak. Även om du får alla tips och köp rekommendationer, all statistik och dom finaste bolagen som finns så kan du misslyckas när du grips av panik. Många tror på börskrasch, en nedgång på -50% i ekonomin med mera. Vet du vad? Vi är redan inne i en börskrasch, det är inte så läskigt va?

Fortsätter man månadsspara i aktier eller fonder på lång sikt så är det det bästa tillfälle att börja spara när allt viker neråt. Varje månad blir aktier du vill äga billigare och du kan köpa fler och fler. Tror du på bolaget så kommer det för eller senare en vändning när allt är bra igen och börsen börjar stiga. När det stiger så blir det många fina dagar med bra avkastning, som idag till exempel börsen gick upp 4%. 

Volvo gick upp 7,94% och Nibe gick upp 9,13% i min portfölj det är egentligen mer en årsavkastning på börsen! Det är exakt såna här dagar man inte vill missa! Annat bolag som jag inte har är till exempel HM som gick upp hela 10,53% idag! Helt otroligt! Köp och behåll fina bolag, sälj inte dom. En härlig dag här hos mig måste jag säga, solen, värmen, börsen och fullt av aktiviteter. Hur har ni det i Corona tider?

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment