Sunday, April 19, 2020

Tråkigaste aktieportföljen som finnsJag tror att jag har den tråkigaste aktieportföljen som finns. När jag läser om hur andra investerar är det oftast köp och sälj av aktier varje vecka. Egentligen är det precis det man inte ska göra enligt många miljonärer...

Anledningen är att man måste då göra två korrekta beslut. Att sälja vid rätt tillfälle (när den är dyr) och köpa tillbaka samma aktie igen när den går ner. Det är ingen som kan lyckas med det konstant eftersom ingen vet hur aktiekursen kommer att röra sig i framtiden. Hade man kunnat veta det hade man varit mångmiljonär.

Vid köp och sälj betalar man även courtage kostnad vilket minskar avkastningen. Även risken är mycket högre att misslyckas med aktieaffärer. Som jag ser det är det inte värt det. 

När jag köper mina aktier så behåller jag dom länge oavsett vad som händer. Jag lägger inte heller till nya bolag i portföljen. Det finns några som jag har på bevakning med enligt mig är dessa för dyra. Även när börsen föll 30% från toppen var dom dyra. Det var framförallt Essity, Latour och ICA.

Att investera ska kännas som att titta på torkande färg. Det ska vara tråkigt. Pengarna dubblas inte på en natt.

Två Månadslöner

1 comment:

  1. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

        E-post :   combaluzierp443@gmail.com

    ReplyDelete