Tuesday, October 1, 2024

Hittade 4 000 kr i trädgården



Som rubriken säger så har jag hittat 4 000 kr! Ni som följer mig på Instagram har redan sett det, men om ni inte gjort det, följ mig där också, mitt namn är 2manadsloner. På Instagram delar jag med mig lite olika bilder från trädgården, köket och vad vi pysslar med hemma.

Vi har börjat riva trädäcket (eller med andra ord nästan färdiga) och under trallen har vi hittat ganska fina reglar. Jag fick sortera bort det som var dåligt men till slut fick jag lägga undan ungefär 100 meter av reglar som jag kommer återanvända. Priset per meter ligger närmare 40 kr, så ungefär 4 000 kr "hittade" jag! Tanken från början var att allt skulle till tippen.

Ibland undrar jag varför vissa hus (renoveringsbehov) kostar typ 200 000 kr, man hade nog fått ut hälften av det bara från materialet som finns i huset. Dörrar, fönster, kaminer, uthus, växter, golv och reglar m.m. 

Med materialet kommer jag göra en grund för ankhuset eller kanske bygga hela stommen osv. Vi får se. Det blir oavsett kul att bygga med kostnadsfri material. Räknar med bara några tusenlappar i kostnader. Har redan fått begagnade fönster m.m. Allt behöver inte vara nytt hela tiden. 

Under projektets gång har jag endast förstört mina handskar (30 kr) och glasögon gick sönder (120 kr). Dock har jag gjort otroligt mycket själv. Hela poolen är borta, trädäcket är borta, alla plintar med mera och hållet där poolen var är snart fylld med jord. Nu kan vi äntligen bygga det vi vill och hur vi vill.

Det är närmare 70 kvm som vi har att jobba med och det vi kommer bygga borde vara helt magisk. Vi tänker Instagram fint, blommor, växter, rinnande vatten, ankor, en liten bro kanske, det snurrar många tankar i huvudet. Som sagt, följ mig på Instagram om du vill se alla bilder och hur projektet rullar på framåt. 

Två Månadslöner